Home

Algemene Informatie

Foto's Voorst

Agenda

Nieuws archief

Voorstse molen

Te koop

Liederen

Een verre groet

Gastenboek

Links


Nieuws Archief


Niek Haarling is schutterskoning van Voorst. De hechte gemeenschap van Voorst heeft weer een vermakelijke Pinksterkermis achter de rug, boordevol tradities. Bij het vogelschieten voor de heren raakte Rene Schepers de hals. Rob Winters ontfermde zich over de linker- en rechtervleugel, terwijl Harrie Miggelbrink de staart eraf schoot. De romp was voor Niek Haarling, die zich een jaar lang schutterskoning mag noemen met aan zijn zijde koningin Noortje Radstake. Een pluim was er voor de jubilarissen. 25 jaar lid zijn Stephan Fisser, Olaf Brus en Robert Epping, 40 jaar lid zijn Paul Duking, Harrie Roelofs en Theo Venneman, 50 jaar lid is Jan Hendriksen en Theo Schepers vierde zijn 60-jarig jubileum.

13 maart 2014: Willy Brus overleden. Op 13 maart is Willy Brus overleden. De begrafenis heeft dinsdag 18 maart plaatsgevonden op de Rk. begraafplaats te Breedenbroek. Willy Brus is 87 jaar geworden.

26 februari 2014: Lies Ratering - Bosman overleden. Lies Ratering is 76 jaar geworden.

december 2013: Nieuw fietspad:
Het fietspad langs de Aa-strang bij Voorst, van de Grensweg naar de Stakenborgseweg is aanbesteed. In februari beginnen de werkzaamheden die waarschijnlijk duren tot augustus 2014. Als alles volgens planning verloopt, kunt u vanaf het najaar van 2014 fietsen langs de Oude IJssel en Aa-strang van Doesburg tot Duitsland.

september 2013
:
Explosieven:
Bij hoeve De Stakenborg zitten mogelijk niet gesprongen explosieven in de grond. Daar is Waterschap Rijn en IJssel achter gekomen toen het voorbereidingswerkzaamheden trof voor renovatie van de stuw, vlakbij de hoeve. In de direkte omgeving van de hoeve zijn 240 "verdachte objecten" waargenomen. Voor renovatie van de stuw, die als karakteristiek in het Achterhoeks landschap wordt gezien, trekt Rijn en IJssel 850.000 euro uit.

Bennie Duking schutterskoning 2013 en Noortje Radstake knuppelkonigin van 2013.

april 2013: Illegaal asbest:
Een illegale sloop van asbestplaten op een schuur is de bewoners van een woning aan de Engbergseweg duur te komen staan. De sloopwerkzaamheden zijn stilgelegd door medewerkers van de gemeente Oude IJsselstreek. Omdat de enige toegang tot het woonhuis loopt via het met asbest besmette erf is de woning uit voorzorg gesloten. Even waren er nog zorgen over het speelterrein van het aangrenzende restaurant Engbergen.

31 jan. 2013: Theo Brus van de H÷rst overleden.

Theo is 73 jaar geworden. Op 6 februari is er afscheid van hem genomen in een uitvaartviering te Gendringen en aldaar begraven.

14 en 15 december 2012: De gemeente Oude IJsselstreek, de Belangenvereniging Breedenbroek - Voorst en de Heimatverein Anholt hebben gezamelijk de nieuwe brug in het Lohrpad geplaatst.
November 2012: De Belangenvereniging Breedenbroek - Voorst heeft onlangs de werkgroep 'Engbergen' opgericht.
Met als hoofddoel:
- Gezamelijke belangenbehartiging.
- Informeren inwoners.
- Inbrengen initiatieven.

Voor opmerkingen of vragen kunt u zich wenden tot Erik Koetschruiter. Tel: 06-51388672 of mailen naar e.koetschruiter@planet.nl

oktober 2012: Op 9 en 10 oktober worden reparaties aan de schrampalen van de Schevebrug uitgevoerd. Om deze werkzaamheden op een goede manier uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk dat de brug gedurende deze 2 dagen geheel wordt afgesloten.

september 2012: In de onlangs gerestaureerde molen in Voorst wordt een voorziening aangebracht waarmee groene energie kan worden opgewekt. De molen kan dan worden voorzien in de eigen energie voor verlichting en verwarming. ook wordt er een oplaadpunt voor e-bikes gerealiseerd. Er wordt veel gefietst in de omgeving van de molen in het recreatiegebied Engbergen.

>2 mei 2012: Werk aan de weg Terborg en Voorst:
De gemeente Oude IJsselstreek heeft aannemersbedrijf StuytVriezen uit Varsseveld opdracht gegeven voor het groot onderhoud aan de Stationsweg in Terborg en de Bosweg in Voorst.

Aan de Stationsweg in Terborg (vanaf de Doetinchemseweg tot de aansluiting met de Looiersweg) en de Bosweg in Voorst (vanaf de ingang restaurant Engbergen richting toekomstig landgoed Ruyssengoet) gaat de firma StuytVriezen starten met onderhoudsmaatregelen aan de rijbaan. Vrijdag 4 mei worden op de genoemde freeswerkzaamheden uitgevoerd en op maandag 7 mei worden de asfaltwerkzaamheden uitgevoerd.

De Stationsweg en de Bosweg worden tijdens de werkzaamheden geheel afgesloten voor het doorgaande verkeer. Nadat op 4 mei de freeswerkzaamheden zijn afgerond wordt de weg tijdens het weekend weer openegesteld voor verkeer.

OPROEP!! Rabobank Graafschap-Zuid stelt Ç10.000 beschikbaar. Heeft u ideeŰn voor een project in/voor Breedenbroek-Voorst? Laat het de Belangenvereniging weten! Mail: info@breedenbroek-voorst.nl

2012, het jaar van de co÷peratie. Voor Rabobank Graafschap-Zuid staat 2012 in het teken van het vieren van de co÷peratie. De belangenvereniging Breedenbroek-Voorst krijgt de kans om Ç10.000 te besteden aan een project wat ten goede komt aan de gemeenschap Breedenbroek-Voorst. Hiervoor moet eerst een plan gemaakt worden die vervolgens wordt beoordeeld door de Commissie Co÷peratief Divendend van de Rabobank. De volgende voorwaarden worden aan een plan of project gesteld:

* Het is een sociaal, cultureel of economisch project in Breedenbroek-Voorst.
* het dient een breed maatschappelijk belang en is van belang voor de ontwikkeling of leefbaarheid.

27 november 2011: Uitslagen Stratenschiettoernooi:
1: Fam Geelen met 346 punten
2: Scheve Brug met 340 punten
3: Plantenweg met 336 punten

Hoogste schutster Dames:
Junioren: Maartje Ross 86 punten
Senioren: Marije Derksen 88 punten
Veteranen: Joya Nelisen 86 punten

Hoogste schutter Heren: Junioren: Jurrian Kapelle 82 punten
Senioren: Alfred Horstik 91 punten
Veteranen: Ko Nelisen 91 punten

Hoogste Schutter is Robert Salemink 94 punten ( telt niet mee voor de prijzen is lid van de schietvereniging)

De advertentie raadsel is gewonnen door Mevr M. Duking

14 november 2011: Joep van Hal overleden: Op 14 november 2011 is Joep van Hal overleden. De begrafenis heeft inmiddels plaatsgevonden. Joep van Hal is 75 jaar geworden.

>2 september 2011: Johannes Augustus (Hans) Tekaat overleden: Op 2 september 2011 is Hans Tekaat na een periode van langzaam afnemende gezondheid, rustig ingeslapen. De begrafenis heeft inmiddels plaatsgevonden op het parochiekerkhof te Breedenbroek. Hans Tekaat is 90 jaar geworden.

25 februari 2011: Controle op 'gevaarlijke' weg Engbergen. Gevaarlijke situaties op de Engbergseweg tussen Voorst en Gendringen waren voor de politie aanleiding om woensdag een snelheidscontrole te houden. Op de Engbergseweg geldt een maximale snelheid van 60 km per uur. Fietsers en auto's rijden vlak naast elkaar. Daarnaast is volgens de politie sprake van veel invoegend en uitvoegend verkeer, ter hoogte van het donkere bosgedeelte. Tijdens de controle reden 70 voertuigen van de 600 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 kilometer per uur.

24 September 2010: Snelheidsdispay Engbergseweg: Sinds deze week staat er aan de Engbergseweg in Voorst een snelheidsdispay die aangeeft hoe hard u rijdt. De display meet de snelheden, en aan de hand daarvan worden er later maatregelen genomen mocht dat nodig zijn. Aangevraagd omdat blijkbaar veel mensen niet weten dat het een 60 kilometergebied is in heel Voorst.

Uitkomst na twee weken meten:
Gemiddelde snelheid was 73 km/uur. Na correctie van 4 km, hou je 69 km/uur over. Dit komt aardig overeen met de maximale snelheid. Wel is er sprake van een aantal uitschieters tot ruim 99 km/uur. Dit is fors hoger dan de maximale snelheid. Maar dit blijf je overal houden, dus er zal verder niets ondernomen worden omtrent de snelheid op de Engbergseweg.

20 september 2010: Bestuurder onder invloed: De politie heeft maandagavond 20 september op de Hoonhorstweg in Voorst een 63-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie trof de automobilist omstreeks middernacht slapend aan op een parkeerplaats aan de Hoonhorstweg. Getuigen hadden de man even daarvoor zien rijden. Agenten hebben de man wakker gemaakt en hij bleek duidelijk onder invloed van alcohol. Hij sprak met dubbele tong, was onvast ter been en had bloeddoorlopen ogen. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de Duitser 2,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

17 september 2010: Granaat onschadelijk: Het Explosieven Opruimings Commando heeft op de Engbergseweg in Voorst donderdagochtend een mortiergranaat uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. De granaat was een week geleden aangetroffen.

September 2010: Gevonden voorwerp: De burgemeester maakt bekend dat een zwart gele caravan is gevonden op de picknickplaats aan de Hoonhorstweg in Voorst. Deze caravan staat daar onafgesloten sinds 25 augustus 2010. De caravan is herkenbaar aan twee rode harten op de achterzijde. Aan deze caravan zijn verschillende vernielingen aangericht. In de caravan zijn diverse materialen opgeslagen. De eigenaar kan de caravan binnen acht weken na deze publicatie ophalen bij de gemeentewerf in Ulft. Wanneer de caravan niet wordt opgehaald, zal hij op grond van art. 5:8 lid 2 Burgelijk Wetboek worden vernietigd.

September 2010: Engbergen: Gemeente Oude IJsselstreek en de familie Bruens, exploitant van restaurant Engbergen in Voorst, zijn tot overeenstemming gekomen over de opwaardering van restaurant Engbergen en de bijbehorende speeltuin. Restaurant Engbergen maakt deel uit van het plangebied Engbergen waar inmiddels meerdere deelprojecten in voorbereiding of in uitvoering zijn of reeds zijn uitgevoerd.

September 2010: ULV-vliegveld Voorst krijgt honderd vliegbewegingen per jaar: Op het ULV-vliegveld in Voorst mogen in het vervolg honderd ultralight vliegtuigen (ulvm kisten met een maximum gewicht van 450 kilo) per jaar opstijgen of landen. Tot dusver mocht alleen het toestel van Hans de Weert gebruik maken van het vliegveld. De provincie Gelderland heeft daarvoor toestemming gegeven.
Dit werd zondagmiddag gevierd met een fly-inn waarbij vliegers uit alle windstreken konden landen op het tot vliegveld gepromoveerde weiland. "Met die honderd vliegbewegingen krijgen we een stuk meer mogelijkheden.", zegt De Weert. "Als ik er zelf twintig gebruik, blijven er tachtig over voor andere vliegers. Zo komt er op het vliegveld een stuk meer leven in de brouwerij." Toch wil de hobbyvlieger niet te hard van stapel lopen. "We gaan bijvoorbeeld geen hangars bouwen. Het vliegveld moet een aantrekkelijke locatie zijn om naartoe te vliegen. Zaken als geluidsoverlast moeten we hier niet hebben. We willen het vooral intiem en gezellig houden."
De Weert ziet het vliegveld dan ook vooral als een landingsplek voor mensen die Gendringen en omgeving willen bezoeken. De locatie ligt naast restaurant-cafÚ Van Hal. Dit restaurant is een zogenaamd Toeristisch Overstappunt in de Achterhoek van waaruit vele fiets- en wandelroutes starten.
Het ULV-vliegveld in Voorst is niet meer dan een weiland met een windzak en twee bordjes met daarop een vliegtuig erop. "Ook daarom is het goed dat er meer activiteit rondom het vliegveld komt", legt De Weert uit. "Die vliegtuigbordjes zijn een gewild collectorsitem."
Bij de fly-inn waren meer dan dertig vliegers uit het hele land. Zelfs uit Duitsland kwamen vliegers op de opening af. Daarnaast waren er zo'n duizend bezoekers toegestroomd. "Het was een hele leuke dag", stelt De Weert tevreden vast. "We willen er zeker een jaarlijks terugkerend evenement van maken."
De Gemeente Oude IJsselstreek laat via haar website weten blij te zijn met de vergunning voor het vliegveld in de regio. De projectwethouder Engbergen, John Haverdil, noemt het openstellen van het vliegveld voor gasten een toevoeging aan een veelzijdig en recreatief gebied. Haverdil: "Nu is er meer actie op en rondom het vliegveld."
* Filmpje Fly - Inn Voorst

September 2010: Korenmolen Voorst bijna klaar: De restauratie van de Korenmolen in Voorst nadert de voltooiing. Deze week arriveerden in Voorst de belangrijkste onderdelen van de molen, de grote molenstenen. Door molenbouwer Vaags in Aalten wordt hard gewerkt aan het grootste onderdeel, de molenkap. De feestelijke opening is op 27 november 2010. Inmiddels vinden de jaarlijkse terugkerende evenementen rond de molen gewoon doorgang, zoals de fietstocht op 29 augustus.

Noaber vieren aan de open grens:Dit jaar (2010) is het 25 jaar geleden dat in het Luxemburgse grensplaatsje Schengen het zogenaamde Schengen Verdrag is gesloten. Misschien niet een van de meest cruciale verdragen in de Europese eenwording, maar wel een die voor burgers ingrijpende bevolgen heeft gehad. Want met Schengen werden de binengrenzen van de deelnemende landen opgeheven en vervielen alle grenscontroles. Grenzen hielden op barrieres te zijn. Reden genoeg om dit vijfde lustrum eens goed te vieren.

Langs de 'oostgrens' worden daarom van Coevorden tot Gendringen allerlei activiteiten gevierd. Ook in Voorst bij de kapel aan de Regniet, en wel op zondag 20 juni onder het motto 'Noaber vieren'. Daarbij zullen ze begeleid worden door schutterijen en tamboerkorpsen van deze en gene zijde, die, na voltooiing van het zagen, een vaandelhulde zullen brengen.

Vervolgens is het feest daar aan de grens, gemŘdlich/gezellig zoals de organisatoren uit de Achterhoek/Westfalen dat omschrijven. Met een hapje en en drankje, muziek en een prijsvraag voor de kinderen diverse vermakelijkheden. Er komen is gemakkelijk, want vanuit Doetinchem en Bocholt zijn er fietstochten waarop ingehaakt kan worden. Het programma loopt van 10.00 uur tot rond 17.00 uur.
* Film van het "Noaber vieren" (Klik dan op nieuws/info)

Mei 2010: 'Leuke meisjes': Leuke meisjes is de naam van de nieuwe single van de formatie Free-Line. Op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei 2010, is de cd-presentatie van 'Leuke meisjes', bij van Hal in voorst. De single wordt gepresenteerd tijdens de Pinksterkermis. De middag start om 14 uur en om 16 uur wordt de single gepresenteerd.

Politie controleert snelheid: Op de Marmelhorstweg in Voorst heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. Daar werd de hoogste snelheid van 87 kilometer per uur gemeten, terwijl maximaal 60 kilometer is toegestaan. De politie hield de controles naar aanleiding van klachten uit de buurt.
(2010)

Circusfestival: Het eerste Circusfestival Engbergen wordt op zondag 2 mei 2010 gehouden. Het is een begin van wat misschien een jaarlijks terugkerend fenomeen gaat worden. Het festival presenteert zich aan het publiek aan de hand van tien voorstellingen.
Circus Bongo bij manege 't Diekshuus, Circus PHGB in het openluchttheater en Circus Zanzara aan de Grensweg. Publiek kan zelf een eigen voorstellingenroute bepalen. Alle optredens zijn gratis.

Alle circussen spelen in de middag meerdere keren voorstellingen die ongeveer drie kwartier duren. Daarnaast biedt Engbergen verschillende recreatiemogelijkheden zoals fiets- en wandelroutes, kanovaren, golfen, een tokkelbaan en paardentochten. Ook kan er de gerestaureerde Korenmolen bezocht worden en zijn er verschillende mogelijkheden voor een lunch of diner. Organisator van het festival Theo SoontiŰns zegt dat er genoeg te doen is voor iedereen: 'Naast dat Engbergen een mooi recreatiegebied is met veel activiteiten, weten maar weinig mensen dat er bijvoorbeeld ook een openluchttheater is. Erg leuk. Ook kan er een klimwand beklommen worden.'

Bij elke circuslocatie is er de mogelijkheid om de auto te parkeren. SoontiŰns vindt echter dat het gebied zich meer leent voor fietsen of wandelen. Het festival is een initiatief van Vereniging Engebergen en de gemeente Oude IJsselstreek. SoontiŰns: 'Als er voldoende belangstelling is voor het festival, gaan we met de Vereniging Engbergen om de tafel om te kijken wat er in de toekomst mogelijk is. Het doel is om er een jaarlijks terugkerend festival van te maken.'
Info: www.enbergen.nu

Schaatsbaan in Voorst:
Casper van Hal heeft in samenwerking met Scouting Gendringen een schaatsbaan aangelegd op de parkeerplaats tegenover het restaurant. Onder het genot van een warme kop chocomel of een kom erwtensoep kunt u aan uw conditie werken. Houdt de website (www.vanhal.nu) in de gaten. Want daar komen de updates over de schaatsbaan te staan.
(2010)

Uitslagen straatschiettoernooi, vrijdag 20 november 2009:
Dames:
Hoogste schutster junior Ellen Coenen 77 punten
Hoogste schutster senioren Nicole te Brommelstroet 86 punten
Hoogste schutster veteranen Ans Robben 83 punten

Heren:
Hoogste schutter jun Sven Kuipers 82 punten
Hoogste schutter senioren Rob v Hal 86 punten
Hoogste schutter veteranen Bernard v Hal 80 punten

Straten:
Gedeelde 2e plaats: Fam Venneman 319 punten en the Young Ones 319 punten
Winnaar: Sniedersweg 1 met 320 punten: R. Salemink I. Massop G. Scholten en R. Miggelbrink

Theodorus Franciscus (Theo) Fisser overleden: Op 18 november 2009 is geheel onverwacht, Theo Fisser overleden. De uitvaartsienst is gehouden op maandag 23 november om 14.00 in de H.H. Petrus en Paulus Parochiekerk in Breedenbroek. Theo Fisser is 70 jaar geworden.

Theodorus Johannes Bernardus (Theet) van Hal overleden: Op 21 september 2009 is Theo van Hal overleden. De uitvaartdienst is gehouden op zaterdag 26 september om 10.30 in de parochiekerk St. Martinus in Gendringen. Theo is 85 jaar geworden.

9 jaar op 9-9-2009: Amy Hendriks uit Voorst viert woensdag haar verjaardag. Op zich niks bijzonders, maar dat is het wel als we er cijfermatig naar kijken. Het is vandaag 9 september, dus 9-9-2009. En u raadt het al: Amy viert vandaag - jawel - haar 9e verjaardag.

Hartveilig wonen: Door de belangenvereniging Breedenbroek - Voorst is in samenwerking met de Stichting Harthulp Oude IJsselstreek gerealiseerd dat er hartdefibrillatoren (AED's) beschikbaar zijn voor de inwoners van Breedenbroek en Voorst. Deze zijn geplaatst bij de kantooringang van Timmerfabriek Westerveld & Nederlof, bij de hoofdingang van basisschool De Borckeshof (Den Dam zijde) en bij de hoofdingang van Restaurant van Hal (Grensweg zijde)

De in duidelijke herkenbare groene kasten geplaatste AED's zijn er voor om een slachtoffer van een hartstilstand bij reanimatie een elektroschock toe te dienen, waardoor het hart weer gaat kloppen. De overlevingskans neemt hierdoor aanzienlijk toe.
Doordat reanimatie en gebruik van AED hand in hand gaan heeft de Belangenvereniging voor de inwoners van Breedenbroek en Voorst een aantal cursussen Reanimatie en AED bediening georganiseerd. Een cursus bestaat uit twee avonden van elk twee uur. Deelname kost Ç20,- voor leden van de belangenvereniging en Ç25,- voor niet-leden. De eerste serie cursussen vindt plaats op de maandagen 21 en 28 september van 20 tot 22 uur bij Koenders in Breedenbroek. En op de donderdagen 22 en 29 oktober bij Restaurant van Hal in Voorst. Opgave vˇˇr 17 september bij Inge van Hal (tel: 0315-651479) of Johan Klein Hesselink (0315-642020) of per e-mail: bvbv@telfort.nl
(2009)

Theo Kip overleden: Op vrijdag 7 augustus 2009 heeft Theo Kip toch de keuze gemaakt om alles hier te verlaten. Theo Kip is 56 jaar geworden. Op vrijdag 14 augustus was er een samenzijn in de aula van Monuta in Doetinchem.
Contactadres Strang Recreatie: Kippie48@hotmail.com

Joseph Fransicus Brus overleden: Op 1 augustus 2009 is Joseph Brus onverwacht overleden. De uitvaartdienst is gehouden op donderdag 6 augustus in de H.H. Petrus en Pauluskerk te Breedenbroek. Jozef Brus is 76 jaar geworden.

Dineren in de ma´s: Tegenwoordig kan men werkelijk overal dineren. Op het terras, op het strand, in het bos, aan het water, op boten en zelfs in een restaurant. Veelal zijn dit exclusieve gelegenheden waar de 'Foie Grass' hoogtij viert. Het is de inleidende zin van de folder van restaurant van Hal, over hun mogelijkheid te dineren te midden van een ma´sveld.

Initiatiefnemer Caspar van Hal vertelt enthousiast: "Het is wat ons betreft hoog tijd voot dineren in de ma´s. Niets is meer typerend voor de Achterhoek dan onze mooie stukken akkerland afgewisseld met grasland." Het sfeervolle coulisselandschap is typerend voor seze streek en daar maakt Van Hal dankbaar gebruik van. "Wij zijn ook oprecht trots dat we dit kunnen aanbieden. Iedere vrijdag van augustus bieden wij 40 tot 50 gasten per avond de mogelijkheid om te komen genieten van een heerlijk ß la carte diner, ter plekke bereid door onze kok."

Het idyllisch aangelegde ma´sveld herbergt een grasveld als een biljartlaken. Geen modderige bende dus. "En uiteraard maken wij het geheel af met gezellige muziek, vuurkorven en sfeerverlichting. Het menu hebben we ietwat aangepast.Er is keuze uit meerdere salades en soep vooraf, verscheidene vis- en vleesgerechten vers van de grillen natuurlijk een speciaal zomers gerecht. Het is overigens wel weersafhankelijk, want als het regent of onweert, gaat het niet door." Maar daar hoopt hij niet op. "Mensen kunnen altijd even bellen of het doorgaat en kunnen te allen tijden in ons restaurant terecht."

Naast dineren in de ma´s, biedt Van Hal nu voor het zesde jaar de mogelijkheid tot Hap&Trap arrangementen. Van Hal: "Dat zijn fietstochten met lengtes tussen de 25 en 52 kilometer. De tochten gaan onder meer via Isselburg, Bocholt, Rees, Aalten en Sinderen. Onder noemers als 'Kruip-door-sluip doorroute' en bijvoorbeeld 'Rees am Rheinroute' kan men genieten van de fantastische landschappen. Onderweg zijn er stops ingelast bij verschillende meewerkende cafÚ's en restaurants. Alle tochten eindigen weer bij ons, waarna het diner volgt." 'Ouderwets' of hypermodern met een fietsnavigatiesysteem (in samenwerking met Harm Takke). U vindt Restaurant van Hal aan de Grensweg 13 in Voorst. Voor meer informatie: 0315-681262 of www.vanhal.nu

(2009)