Home

Algemene Informatie

Foto's Voorst

Agenda

Nieuws archief

Voorstse molen

Te koop

Liederen

Een verre groet

Gastenboek

Links

Te koop in Voorst


Voorst, herinneringen 1940 - 1945
Op vragen vanuit de Voorstse gemeenschap hoe men de oorlogsjaren heeft beleefd en ervaren, hebben onderstaande samenstellers,

Joseph Brus,
Ria Brus - Bolder,
Jos Wieskamp
en Petra van Woerkom - Brus.

het plan opgevat om dit via interviews gestalte te geven. Te beginnen bij de oudste inwoners, die bewust die jaren hebben meegemaakt, zo naar de jongeren destijds nog in de kinderjaren. Ook mesnen die in de jaren 1940-1945 in Voorst in 'betrekking' waren zijn bezocht.

De samenstellers hebben getracht de ervaringen op te tekenen, zoals ze zijn verteld. Deze zijn gebundeld in het boek voor éénieder die geïnteresseerd is in deze periode in de Voorstse geschiedenis. Daarnaast zijn ook foto's en kaarten opgenomen ter illustratie. Veel verhalen zullen herinneringen oproepen en samen met de illustraties voor het nageslacht een waardevol document over Voorst zijn en blijven.
Hoewel dit boek al in 2006 uitgegeven is, zijn er nog enkele exemplaren te koop. De kosten bedragen €10,00, exclusief eventuele verzendkosten.

Het is te bestellen bij Jos Wieskamp, Breedenbroekseweg 6, 7083 AR in Voorst. Of per telefoonnummer: 0315-651671 of via de mail: j.wieskamp1@kpnplanet.nl


Landgoed Ruyssengoet: Via de site www.biezemakelaars.nl onder 'landgoederen' kunt u een indruk krijgen wat er zoal aan de Bosweg in Voorst gaat gebeuren. Ook staan daar nog verschillende landhuizen te koop. Neem eens een kijkje!